به گزارش می متالز، فشار فروش ناشی از هیجان آزادسازی سهام عدالت، آنطور که انتظار میرفت در زمان معاملات خود را نشان نداد. اگرچه نمادهایی همچون «فولاد»، «ذوب»، «وتجارت»، «شپنا» و حتی «اخابر» صف فروشهای سنگینی داشتند اما در این میان برخی نمادها نیز در کل بازار، صف خرید بودند و حتی بانک ملت بعد از بازگشایی در محدوده 7 درصد مثبت معامله میشد. همین صف خرید و صف فروشها نمیگذاشت بازار را یک دست قرمزپوش بدانیم. اما روند معاملات خساپا، نمونه بارز معاملات هیجانی بود.
اگر چه در دوره پیش گشایش این سهم، صف خرید یک میلیارد و 200 میلیون سهمی داشت اما با افزایش عرضه از صف خرید خارج شد و ظرف چند دقیقه به صف فروش رسید در 5 دقیقه پایانی معاملات خساپا، صف فروش برچیده شد و حجم قابل توجهی از سهام خساپا داد و ستد شد. در واقع با جابهجایی نزدیک به 3 میلیاد و 500 میلیون سهم، گروه خودروسازی سایپا با 600 میلیارد تومان ارزش معاملات، در بخش حجم و ارزش معاملات، رتبه نخست معاملات امروز را به خود اختصاص داد. همزمان با تشکیل صف فروش در نماد خساپا، «شستا» نیز چارهای جز صف فروش نداشت و با صف 33 میلیون سهمی به کار خود پایان داد.
«خودرو» که طبق روزهای گذشته آخرین سهمی است که معامله میشود هم تحت تاثیر معاملات «خساپا» قرار گرفت و در کف قیمت مجاز امروز باز شد. اما برخلاف سایپا که از صف خرید به صف فروش رسید، ایرانخودرو از نزدیک صف فروش، به صف خرید سنگین رسید! برآیند معاملات هیجانی به این نکته اشاره دارد که این روزها ارزندگی یک سهم تاثیر اندکی در روند آن دارد و آنچه مهم است، تصمیم سهامدارانی است که این روزها به غیر از مثبت و منفی پنج، اعداد دیگری در بازار نمیشناسند.
شاخص کل امروز هم نزدیک به 27 هزار واحد کاهش یافت و به میانه کانال 900 هزار واحد بازگشت. ارزش معاملات خرد نیز به 11هزار و 520 میلیارد تومان رسید و حالا سهامداران با بیم و امیدهایی که نسبت به روند معاملات در روزهای آتی دارند باید تعطیلات عید فطر را سپری کنند.
در اتفاقات امروز بازار سرمایه نباید از هسته معاملات غافل شویم که بار دیگر نتوانست حجم عظیم سفارشات را تاب بیاورد و از همان ابتدا، معاملات سهام بورسی را ناممکن کرد. مدیریت عملیات بازارشرکت بورس اوراق بهادار تهران اطلاعات زیادی درباره مشکل معاملات ارائه نکرد و فقط به بازگشایی بازار از ساعت 10:30 دقیقه اشاره کرد.
اما به گفته علی صحرائی، سامانه در گروه G1 (گروه عرضه های اولیه) با مشکلات فنی روبرو شده بود. اختلالهای اینچنینی، بار دیگر نشان میدهد زیرساختهای فعلی بورس ظرفیت معاملات فعلی را ندارد و این در حالی است که به زودی سهامداران عدالت به بازار سرمایه پا میگذارند.
تاکنون راهحل سازمان بورس، انجام معاملات برخی از نمادها بعد از زمان عادی بازار بوده است. این در حالی است که افرادی که سهام عدالت دارند و افراد غیر بورسی که صندوق «دارایکم» خریداری کردند نیز در آینده نزدیک به جمع سهامداران اضافه خواهند شد.